Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До державного бюджету херсонці перерахували майже пів мільярда гривень ПДВ

, опубліковано 20 травня 2020 о 09:23

За 4 місяці 2020 року платники Херсонщини сплатили до державного бюджету  494 млн. гривень податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів, робіт та послуг. У порівнянні з минулорічним періодом це на 61,7 млн. гривень або 14 відсотків більше ніж торік. Інформацію повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Суб’єкти господарювання  - юридичні особи м. Херсона, які  виготовляють продукцію з високим рівнем податку на додану вартість,  перерахували до бюджету 225 млн. гривень або 45 відсотків від загальних надходжень ПДВ. Виробничі підприємства Каховського району та м. Нова Каховка сплатили до державного бюджету 57,6 млн. гривень та 36,2 млн. гривень ПДВ відповідно.

Загалом впровадження сервісних податкових новацій робить процес нарахування, сплати ПДВ та повернення бюджетних коштів бізнесу максимально прозорим та своєчасним. Формат електронного спілкування з податківцями реально захищає інтереси легального бізнесу та створює рівні конкурентні умови для підприємницької діяльності.