Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нерухомість херсонців додала бюджетам майже 31 мільйон гривень

, опубліковано 09 червня 2020 о 09:18

За п’ять місяців 2020 року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло  30,6 млн. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Додатково громади отримали на 3 млн. гривень надходжень більше ніж торік. Таку інформацію повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Фізичні особи - громадяни перерахували 5,2 млн. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 1,2 млн. гривень більше ніж торік. «Рекордними» стали внески громадян м. Херсона - 2,1 млн гривень та мешканців Генічеського району, які перерахували - 0,9 млн. гривень податку на власну нерухомість.

Суб’єкти господарювання - юридичні особи Херсонщини сплатили 25,4 млн. гривень податку на нерухомість або 83 відсотки від загальної суми надходжень, що на 2 млн. гривень перевищує минулорічний показник.

Нагадаємо: в 2020 році власники нерухомості - фізичні особи сплачують податок на нерухоме майно  за  2019 рік за ставками, які діяли у минулому році.

З метою якісного обчислення податку та у разі виявлення розбіжностей запрошуємо громадян до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо об’єктів та розміру площі нерухомості, що перебувають у їх власності.

Знайомтеся зі ставками місцевих податків та зборів за посиланням https://kherson.tax.gov.ua/rishennya-mistsevih-rad-/podatok-na-mayno/podatok-na-mayno--vidminne-vid-zemeln/