Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальну підтримку херсонські бізнесмени направили 1,6 мільярди гривень ЄCВ

, опубліковано 11 червня 2020 о 09:45

З початку року херсонські бізнесмени - роботодавці перерахували до державних цільових фондів 1665,4 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У порівнянні з січнем - травнем минулого року платники Херсонщини збільшили сплату єдиного внеску на 62,8 млн гривень надходжень.

За період введення карантинних заходів та надання податкових пільг спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відстежують стабільну динаміку надходжень з єдиного внеску. Так у травні п.р. роботодавці регіону спрямували до пенсійного і соціальних фондів 322 млн гривень єдиного соціального внеску. Для порівняння у квітні п.р. - 325 млн гривень надходжень на соціальний захист херсонців.

Найбільші відрахування забезпечили роботодавці, які перебувають на податковому обліку Херсонського управління - 1114,7 млн гривень. Платники Новокаховського та Генічеського управління спрямували на соціальні потреби 420,8 млн гривень та 129,9 млн гривень, відповідно.

Важливо знати найманим працівникам!: ЄСВ - консолідований страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі.

Для розрахунку страхового (пенсійного) стажу найманого працівника враховується лише період офіційного працевлаштування та перерахування роботодавцем ЄСВ за нього. Якщо роботодавець не сплачував єдиний соціальний внесок за найманого працівника або виплачував заробітну плату в «конверті» цей період не враховується до страхового стажу громадянина.