Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На курорті Херсонщини знайшли бензинового «новатора»

, опубліковано 10 липня 2020 о 08:47

Під час проведення контрольно-перевірочних суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, на морському узбережжі Херсонщини спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі встановили порушення правил обліку та обігу пального на бензиновій АЗС.

Кмітливий бізнесмен здійснював жваву роздрібну торгівлю пальним без застосування зареєстрованих та повірених витратомірів-лічильників на 5 бензинових колонках та рівнемірів-лічильників рівня пального у 5 резервуарах складських приміщень.

Відповідно до пункту 1281.1 ПКУ не обладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарах, розташованих на акцизному складі тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 20000 гривень за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник. Тож бензиновому «новатору» доведеться упорядкувати дозвільні документи та сплатити 200 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій.

Перевірки суб’єктів підприємництва, які провадять господарську діяльність з порушення вимог діючого податкового законодавства в рамках операції «Курорт-2020» тривають.