Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонці зібрали місцевим бюджетам 2 мільярди гривень

, опубліковано 13 липня 2020 о 08:33

За перше півріччя 2020 року платники Херсонщини поповнили бюджети місцевих громад на 2 240 млн гривень податкових платежів. Це на 80 млн гривень більше, ніж торік. Інформацію підготували спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Частка податку на доходи фізичних осіб у місцевих бюджетах нашої області склала 68 відсотків. Від роботодавців і громадян Херсонщини надійшло 1523 млн гривень податку, це на 75 млн гривень більше, ніж торік.

Представники підприємництва і сільськогосподарського виробництва, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, направили до бюджетів громад 328 млн гривень єдиного податку.

Традиційно на третьому місці серед найбільших місцевих платежів - плата за землю. За шість місяців платниками податків перераховано 218 млн гривень цього податку. Зокрема, від СГД - юридичних осіб громади отримали 179 млн гривень, від фізичних осіб - 39 млн гривень земельного податку.

У розрізі відокремлених територіальних підрозділів платники Херсонського управління перерахували -  1365 млн гривень податків, Новокаховського - 665 млн гривень, Генічеського - 210 млн гривень місцевих податків і зборів.

Зростання надходжень до місцевих бюджетів надає можливості їх прогнозованого та продуктивного використання для підвищення соціально-економічного добробуту мешканців нашої регіону.