Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова і громадськість Херсонщини в ZOOM: коротко про нагальне

, опубліковано 23 липня 2020 о 15:28

Сьогодні вперше податківці та представники Громадської ради при ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі зустрілися у новому форматі - на платформі ZOOM, аби обговорити результати та напрямки роботи податкової служби Херсонщини.

«Незважаючи на випробування бізнесу та економіки пандемією, до бюджетів місцевих громад надійшло понад 2 млрд гривень податкових платежів, – зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим. - Від роботодавців і громадян Херсонщини надійшло більше 1,5 млрд гривень податку на доходи фізичних осіб. Аграрії, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, направили до бюджетів громад 328 млн гривень єдиного податку».

Ігор Клим звернув увагу присутніх, що податківці краю системно працюють на упередження та профілактику податкових порушень серед бізнесменів. Це інформування суб’єктів господарювання про новації, які наразі запроваджуються. Це стосується і Закону України від 16.01.2020 №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», і тестування безкоштовного програмного рішення «Програмний реєстратор розрахункових операцій (тестова версія)». Податкова відкрита для конструктивного діалогу з бізнесом і запрошує усіх охочих підприємців на неформальну зустріч із керівником ГУ ДПС Херсонської області завтра, 24 липня, в Urban CAD.

Голова Громадської ради при ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олександр Максименко поінформував учасників засідання про проведення Асоціацією платників податків України соціологічного опитування, яке дозволить ідентифікувати загрози у фіскальній сфері та оцінити ключові фактори її розвитку. Результати опитування дозволять сформувати обґрунтовані засади ризикоорієнтованого підходу у сфері фіскальної безпеки та будуть враховані при подальшому розвитку фіскальної системи України. Пройти опитування можна за посиланням: http://147.78.116.10/ (до 24.07.2020 включно).

Окрім того, цьогоріч за ініціативи Асоціації платників податків України проводиться Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків - 2019». Підприємства Херсонської області можуть подати заявки на участь у Рейтингу до 14 серпня.

Наприкінці зустрічі Ігор Клим наголосив, що податкова служба апріорі поза політикою. Податківці завжди налаштовані на відверту розмову про податки, на взаємодію з бізнесом і владою. Керівник податкової служби області  подякував учасникам заходу за підтримку онлайн засідання та висловив переконання, що такий формат спілкування сприятиме новим комунікаціям, обміну думками та пропозиціями, які допоможуть швидко та якісно застосовувати зміни податкового законодавства.