Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині 9 бізнесменів позбавлені ліцензій за продаж алкоголю і сигарет неповнолітнім

, опубліковано 31 липня 2020 о 08:38

За 6 місяців 2020 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі позбавили 9 підприємців області ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Факти реалізації підакцизних товарів особам, які не досягли 18 років, були встановлені у м. Херсоні, Скадовському, Великолепетиському і Каховському районах. У підприємців - порушників скасували 4 ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 5 ліцензій на продаж у роздріб  тютюнових виробів. До правопорушників застосовано фінансові санкції у сумі по 6800 гривень кожному. За результатами проведених перевірок бізнесмени сплатили до бюджету 61 200 тис. гривень штрафних санкцій.

Нагадаємо власникам закладів роздрібної торгівлі, що статтею 17 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» визначено відповідальність суб'єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку. До таких суб’єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень.

Окрім фінансової відповідальності, суб’єкта господарювання за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім чекає анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.