Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонські громади отримали 258 мільйонів гривень єдиного податку

, опубліковано 05 серпня 2020 о 08:58

За 7 місяців 2020 року фізичні особи - платники єдиного податку сплатили до місцевих бюджетів Херсонщини 258 млн гривень єдиного податку. В абсолютних цифрах це означає, що херсонські підприємці збільшили сплату  єдиного податку на 20,3 млн гривень або на 9 відсотків порівняно з показниками  минулого року. Інформацію повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Трійцю лідерів очолюють підприємці Херсона. Вони перерахували до місцевого бюджету 130 млн гривень єдиного податку, що на 6,6 млн гривень більше, ніж торік. Бізнесмени Нової Каховки та Каховки внесли до бюджетів своїх громад по 25,3 млн гривень та 18,8 млн гривень податків і перевищили на 3,5 млн гривень та 1,7 млн гривень минулорічні надходження за ведення підприємницької діяльності відповідно. Найменша сума єдиного податку надійшла до місцевих бюджетів Верхньорогачицького району. Це 1 млн гривень.  

Зростання надходжень єдиного податку від бізнес-спільноти  Херсонщини значно доповнює фінансовий стан територіальних громад. Підприємці області доводять свою відповідальність перед державою сумлінною сплатою податків. Податки мають витрачатися там, де вони збираються!