Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонські власники дорогих автівок сплатили майже 2,3 мільйона гривень транспортного податку

, опубліковано 25 серпня 2020 о 08:25

Протягом січня - липня до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 2268 тис. гривень транспортного податку. Як зазначають спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, з них 1499 тис. гривень сплатили компанії та організації, у власності яких є дороговартістні авто. Громадяни спрямували до місцевих скарбниць 769 тис. гривень транспортного податку. Лише у липні платники сплатили майже 478 тис. гривень транспортного податку.

З початку року від оподаткування транспортних засобів до міського бюджету Херсона надійшло 789 тис. гривень. Місцеві скарбниці м. Нова Каховка та Каховського району отримали 559 тис. гривень податку за авто , Чаплинського і Новотроїцького районів - 159 тис. гривень та 118 тис. гривень відповідно.

Слід нагадати, що ставка транспортного податку становить 25 тис. гривень на рік. Податок сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п’яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

З переліком автівок, за які необхідно сплачувати податок, можна ознайомитись на сайтах ДПС та Мінекономрозвитку за посиланням: 

https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/334862.html

http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.