Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонські підприємці сплатили 470 мільйонів гривень єдиного податку

, опубліковано 17 вересня 2020 о 08:31

На Херсонщині фізичні особи - підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за січень - серпень 2020 року сплатили до місцевих бюджетів 470 млн гривень єдиного податку. За інформацією спеціалістів управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, це на     10 млн гривень перевищує показник минулого року.

Найбільшу суму єдиного податку з приростом 7 млн гривень до минулого року внесли підприємці м. Херсона. Це 196 млн гривень або 42 відсотки від загальних надходжень. Платники Іванівського та Верхньорогачицького районів перерахували по 4,7 млн гривень єдиного податку відповідно.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, в умовах розвитку децентралізації влади і надання територіальним громадам більших повноважень, саме внесок цієї категорії платників податків та створення умов для легальної діяльності малого бізнесу на території кожної окремої громади суттєво впливають на їх добробут та розвиток.