Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито діяльність мережі магазинів розливного пива, які працювали без РРО та ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями

, опубліковано 18 вересня 2020 о 13:08

Державна податкова служба України постійно проводить моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж підакцизних товарів.

Так, за результатами проведених ДПС обстежень закладів торгівлі в одному з центральних регіонів України виявлено мережу магазинів з продажу розливного пива, яка налічувала 25 об’єктів.

На цих об’єктах торгівлі здійснювався незаконний продаж підакцизних товарів без застосування зареєстрованих в органах ДПС реєстраторів розрахункових операцій та без наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

За встановленими фактами незаконної діяльності ДПС доручила регіональному головному управлінню проаналізувати роботу визначених об’єктів та провести відповідні контрольно-перевірочні заходи.

У результаті спільних заходів ДПС та ДФС встановлено, що незаконну діяльність здійснював громадянин «В» через зазначену мережу магазинів з продажу розливного пива, не декларуючи при цьому отримані доходи та не сплачуючи податки до бюджету. В результаті таких дій до бюджету не надійшло понад 7,5 млн гривень.

За результатами опрацювання отриманої інформації ДФС порушено кримінальну справу, в рамках якої проведено 25 санкціонованих обшуків за місцями незаконної торгівлі та вилучено готівкові кошти в розмірі 2019,8 тис. грн, товарно-матеріальні цінності, документи, договори оренди, зошити складського обліку, чорнові записи та банківські картки.

Як проміжний результат вжитих заходів – за адресами розміщення магазинів розливного пива мережі зареєстровано 22 реєстратори розрахункових операцій та подано 42 заяви на отримання відповідних ліцензій.