Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нововоронцовські землі поповнили на 10 мільйонів гривень місцевий бюджет

, опубліковано 28 жовтня 2020 о 08:31

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, за 9 місяців цього року до місцевих бюджетів Нововоронцовщини надійшло 9928 тис. гривень плати за землю. Левову частину платежу - 82 відсотка або 8152 тис. гривень сплатили фізичні особи-підприємці. Решту або 1776 тис. гривень  перерахували місцевим громадам юридичні  особи.

Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 566 тис. гривень або 6 відсотків.

Позитивна динаміка у зборі земельного податку має важливе значення для виконання бюджетних прогнозів органів місцевого самоврядування. Наразі плата за землю є другим за обсягом джерелом доходів казни.

Нагадаємо, що плата за землю - обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Цей платіж повністю надходить до місцевого бюджету.

Важливо, щоб власники землі і землекористувачі - юридичні особи та громадяни своєчасно розраховувалися із бюджетом. Кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються до скарбничок місцевих громад на їх розвиток та вирішення соціально-економічних питань.