Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Змінили протягом бюджетного року місцезнаходження – куди подавати звітність та сплачувати ЄСВ?

, опубліковано 06 листопада 2020 о 15:13

Якщо суб’єкт господарювання протягом бюджетного року змінив місцезнаходження (місця проживання), пов’язане зі зміною адміністративного району, то звітність про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) подається та сплачується до контролюючого органу, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

 

При цьому дані про взяття платника на облік у контролюючому органі за новим місцезнаходженням (місцем проживання) передаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) у день взяття на облік. Відомості, які містяться в ЄДР, є відкритими і загальнодоступними. Вони надаються у вигляді витягу з ЄДР.

 

Окрім того, дані про взяття на облік в контролюючому органі щоденно оприлюднюються на вебпорталі електронних сервісів Міністерства юстиції України та на офіційному вебпорталі ДПС в електронному сервісі «Електронний кабінет» > «Реєстри» > «Дані про взяття на облік платників податків» та «Реєстр страхувальників».

 

У разі зміни місцезнаходження (місця проживання) платника протягом звітного періоду, рекомендуємо такому платнику на дату подачі звітності та сплати єдиного внеску перевірити інформацію щодо місця обліку одним із зазначених вище способів.