Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про оподаткування доходів моряків та заробітчан

, опубліковано 29 грудня 2020 о 15:16

Про оподаткування доходів моряків та заробітчан йшла мова у ексклюзивному інтерв'ю для журналіста газети "Вгору".

Херсонські моряки та заробітчани, які були працевлаштовані за кордоном та отримували доходи у 2020 році , мають подати декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік відповідно порядку оподаткування іноземних доходів фізичних осіб визначених п.170.11 ст.170 Податкового кодексу України.

Нагадаємо: за встановленими правилами, у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, фізична особа зобов'язана подати річну податкову декларацію та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відс. та військовий збір за ставкою - 1,5 відсотка.

Така фізична особа, має право зарахувати суми податків та зборів, сплачених за межами України, при визначені податкових зобов’язань у декларації, за умови надання довідки про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об'єкт оподаткування, від державного органу країни, де отримується такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок. Зазначена довідка має бути легалізована у відповідній країні та відповідній закордонній дипломатичній установі України.

При цьому, військовий збір сплачується фізичною особою з загальної суми отриманих іноземних доходів, оскільки норми міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування не поширюються на цей податок. 

Детальніше у матеріалах газети  «Вгору» за посиланням: https://vgoru.org/post/opodatkuvannya-moryakiv-ta-zarobitchan-cinichnij-grabunok-chi-spravedliva-danina-derzhavi.