Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко: співпраця з МВФ щодо реформування ДПС забезпечила позитивний результат

, опубліковано 12 січня 2021 о 17:05

Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко взяв участь в онлайн зустрічі з експертами місії Міжнародного валютного фонду з перегляду програми співробітництва з Україною.

«Для нас важлива співпраця з представниками Міжнародного валютного фонду в ключових питаннях розвитку податкової служби, що сприяє досягненню позитивних результатів у ефективному та послідовному впровадженні ДПС реформ відповідно до кращих світових практик», - зазначив Олексій Любченко.

Під час заходу обговорювалися питання реформування ДПС відповідно до умов Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ від 2 червня 2020 року.

Зокрема, ДПС забезпечено виконання структурного маяка цього Меморандуму щодо функціонування Служби з 1 січня 2021 року як єдиної юридичної особи.

Заходи з реалізації ефективного та послідовного визначення механізму впровадження діяльності ДПС у форматі єдиної юридичної особи було поділено на два етапи. У рамках першого етапу було проведено тестування розподілу функціональних повноважень. Другий етап став фінальною стадією забезпечення діяльності ДПС як єдиної юридичної особи.

Так, відповідно до наказу ДПС від 24.12.2020 № 755 розпочато з 01.01.2021 здійснення територіальними органами ДПС своїх повноважень.

Виконано й завдання щодо створення в ДПС централізованого підрозділу управління ризиками, діяльність якого стане основою для впровадження кращих світових практик податкового комплаєнсу в Україні.

Також представники місії МВФ відзначили значні кроки ДПС щодо запровадження нового підходу до податкового аудиту, який базується на основі аналізу ризиків, розширення спектру онлайн сервісів для платників податків.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»