Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єдиний внесок: страхувальники Херсонщини сплатили майже 754 мільйони гривень

, опубліковано 22 березня 2021 о 08:54

За оперативними даними Головного управляння ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, у січні – лютому 2021 року страхувальники Херсонщини перерахували на пенсійні та соціальні потреби 753,6 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей показник перевищує надходження ЄСВ за аналогічний період минулого року майже на 12 відсотків або 79,6 млн гривень.

У лютому на казначейські рахунки області надійшло 404,5 млн гривень ЄСВ, що на 17,4 відсотка або 60 млн гривень більше, ніж у такому ж періоді попереднього року.

Нагадуємо, що Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачено ряд податкових стимулів для платників, у тому числі самозайнятих осіб на період карантину:

- тимчасово платники єдиного податку І групи звільняються від сплати єдиного податку за грудень 2020 року та січень - травень 2021 року.

- звільнено від нарахування та сплати єдиного внеску ФОП - платників єдиного податку І групи, в частині сум, що підлягають нарахуванню та сплаті за грудень 2020 року та січень - травень 2021 року за себе.

Ці періоди включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

 

Підпишіться на Державну податкову службу України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!