Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники нерухомості сплатили до бюджету майже 17 мільйонів гривень

, опубліковано 01 квітня 2021 о 08:22

З початку 2021 року власники нерухомості, розміщеної в Херсонській області, сплатили до місцевих бюджетів 16,9 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Цей показник на 3,4 млн гривень перевищив надходження відповідного періоду минулого року. Про це повідомили спеціалісти управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Безперечним лідером зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, які перерахували 15,5 млн гривень, збільшивши сплату на 28 відсотків або 3,3 млн гривень.

Громадяни – власники нерухомості за 2 місяці цього року сплатили 1,4 млн гривень податку на нерухоме майно. Цей показник на 4 відсотки або 49  тис. гривень перевищує показник аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, що в поточному році громадяни сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були в їх володінні торік. Ставка податку не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної зарплати, яка законодавчо встановлена станом на 1 січня 2020 року. Податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси до 1 липня 2021 року.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/ та на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua.