Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Псевдоподатківці полюють на кошти громадян!

, опубліковано 14 травня 2021 о 15:56

За наявною інформацією на кошти платників податків продовжується полювання за допомогою комбінації телефонних дзвінків, створення та використання фальшивих акаунтів в месенджері Viber, які відкрито на ім’я в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та начальників ДПІ області.

Звертаємо вашу увагу, що для цієї мети вони використовують номера телефонів 093-177-05-85, 095-172-44-65 та 095-635-70-01. За вже відпрацьованою схемою, після телефонної розмови, псевдоподатківець через чат месенджера пропонує платнику податків перерахувати певну суму на картковий рахунок.

Наприклад, останній випадок – до керівника підприємства звернувся нібито заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з проханням надати в борг 20 тисяч гривень, які «вкрай необхідні для подальшої передачі до Києва».

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі закликає громадян не піддавайтесь на провокації шахраїв. У разі отримання подібних пропозицій звертайтесь із заявами до підрозділів Національної поліції.

Про можливі корупційні правопорушення, здійснені працівниками податкового відомства Херсонщини, можна повідомити сектор з питань запобігання та виявлення корупції за телефоном 0552-42-76-80 або надіслати інформацію електронною поштою на поштові скриньки kherson.vzvk@tax.gov.ua та kherson.vp@tax.gov.ua.