Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині тривають перевірки АЗС

, опубліковано 18 травня 2021 о 17:00

Сьогодні під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Козира відбулось засідання комісії з питань виявлення та проведення перевірки розташованих на території області об’єктів підвищеної небезпеки та потенційно небезпечних об’єктів. На засідання були запрошені представники підприємств, які займаються роздрібною торгівлею пальним.

Від Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі участь у засіданні брав в. о. начальника відомства Ігор Клим.

На нараді обговорювались результати проведення перевірок АЗС, АГЗП, що здійснюють торгівлю пальним на території Херсонської області.

Зокрема Ігор Клим зазначив, що станом на 17.05.2021 у регіоні діють 77 суб’єктів господарської діяльності, які мають 294 ліцензії на роздрібну торгівлю нафтопродуктами.

Наразі фахівці відомства провели на території області 17 фактичних перевірок АЗС, під час яких встановили 22 порушення. Серед найбільш поширених порушень – необладнання резервуарів рівнемірами-лічильниками на акцизних складах, де здійснювалась реалізація пального, порушення обліку пального у встановленому законодавством порядку, відсутність реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації пального та ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним. До порушників застосовано фінансові санкції на суму понад 7,6 млн гривень.

За результатами зустрічі посадовці закликали всіх суб’єктів господарювання дотримуватися вимог чинного законодавства, не брати участь у сумнівних угодах, своєчасно й у повному обсязі сплачувати податкові зобов’язання.

Проведення заходів з протидії нелегальному обігу пального на території Херсонської області продовжується.

 Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.