Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Клим долучився до участі у засіданні колегії ХОДА

, опубліковано 19 травня 2021 о 17:15

Сьогодні у форматі відеоконференції відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації під головуванням голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергія Козира. Від Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі участь у засіданні брав в. о. начальника Ігор Клим.

На засіданні обговорювалися питання щодо виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2021 рік за підсумками січня – березня 2021 року, підсумків роботи місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів області за І квартал 2021 року, охорони врожаю зернових та грубих кормів від пожеж, створення безбар`єрного середовища в закладах освіти, стану розвитку архівної справи в області в умовах децентралізації, представлення до нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Під час своєї доповіді Ігор Клим зазначив, що упродовж І кварталу цього року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 1244,3 млн гривень податкових зобов`язань, що на 116,4 млн гривень більше фактичних надходжень відповідного періоду минулого року. Попри нелегкі економічні умови та карантинні обмеження, надходження бюджетоформуючого податку на доходи фізичних осіб до скарбниць громад зросли на 15 % у порівнянні з січнем-березнем 2020 року або на 111,3 млн гривень і склали 844 млн гривень.

Малий бізнес Херсонщини спрямував до місцевого бюджету майже 195 млн гривень єдиного податку. Ця сума перевищила минулорічні надходження на 8,7 млн гривень або майже на 5 %. Третє місце за обсягами надходжень до бюджетів громад краю посідає плата за землю, якої надійшло понад 115 млн гривень.

Водночас ще залишаються резерви наповнення дохідної частини бюджетів. Зокрема, щодо легалізації найманої праці та виплати доходів, справляння майнових податків та туристичного збору.

З метою надання практичної допомоги органам місцевого самоврядування податківці розробили проєкт податкових паспортів територіальних громад регіону, до яких внесли статистичні дані щодо площі громади, кількості населення та платників податків, надходження платежів у розрізі основних податків тощо.

Робота в даному напрямку триває.