Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Скадовську податківці обговорили з представниками місцевої влади резерви наповнення місцевого бюджету

, опубліковано 26 травня 2021 о 14:00

Сьогодні під керівництвом голови Скадовської районної державної адміністрації Михайла Павліша відбулася робоча нарада з питань проведення курортно-туристичного сезону – 2021. Від Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі участь у нараді брали заступник начальника Станіслав Худар, керівники ДПІ, що обслуговують район, та провідні спеціалісти податкового відомства. Присутні також були голова Скадовської районної ради Віталій Соловйов та керівники територіальних громад, які входять до складу Скадовського району. 

На зустрічі посадовці обговорювали порядок взаємодії податкової служби з представниками територіальних громад з питань наповнення місцевих бюджетів, відпрацювання наявних резервів, справляння туристичного збору, інвентаризації нерухомого майна, яке використовують для тимчасового розміщення в місцях проживання (ночівлі), повноти його нарахування та сплати, легалізації найманої праці та доходів, підсумків деклараційної кампанії, погашення заборгованості з податків тощо.         

Під час заходу Станіслав Худар детально зупинився на проведенні цьогорічної операції «Урожай», а саме: необхідності здійснення спільних заходів щодо залучення до державної реєстрації «одноосібників» – громадян, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки. Інакше кажучи, громадяни, які одноосібно обробляють свої паї та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність, офіційно зареєструвавшись фізичними особами – підприємцями з подальшою сплатою податків до бюджету відповідно до вимог чинного законодавства. Крім цього, сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування забезпечить їм формування страхового стажу, а отже, і соціальні гарантії у майбутньому.

Голови територіальних громад висловили бажання долучитися до інформаційно – роз’яснювальної кампанії в рамках операції «Урожай», аби досягти найкращих її результатів та збільшити дохідну частину місцевих скарбниць.

Організатори та запрошені активно дискутували з приводу винесених на розгляд питань, від яких залежить подальший економічний розвиток громад та їх фінансова автономія. Упродовж часу, відведеного для заходу, учасники обмінювалися досвідом, висловлювали свої пропозиції та вибудовували стратегію майбутньої взаємодії.

За результатами зустрічі заплановано виїзди до Миколаївської громади, Бехтерської та Хорлівської об’єднаних територіальних громад, а також визначені спільні заходи щодо проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, та залучення «одноосібників» до державної реєстрації.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».