Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці долучилися до обговорення нагальних питань курортно-туристичного сезону

, опубліковано 27 травня 2021 о 08:15

Вчора відбулася нарада з питань дотримання законодавства у сфері розвитку туризму та курортів під головуванням голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергія Козиря. Від Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі участь у засіданні брав в. о. начальника Ігор Клим.

До порядку денного наради були включені такі питання: діяльність незаконних пансіонатів, готелів, баз відпочинку, збудованих без дозвільних документів, використання земельних ділянок яких не відповідає цільовому призначенню та власники яких ухиляються від сплати податків, незаконне використання пляжних зон, які органами місцевого самоврядування передаються користування суб’єктам господарювання без належним чином укладених договорів, незаконна торгівля підакцизними товарами (тютюнові вироби та алкогольні напої), товарами сумнівної якості, які не мають відповідних дозвільних документів, використання нелегальної праці сезонних робітників, які залучаються для обслуговування готельно-ресторанного бізнесу, ухилення відпочивальників від сплати туристичного збору тощо.

Також посадовці обговорили перспективу утворення робочої групи з питань дотримання законодавства у сфері розвитку туризму та курортів на території області задля визначення шляхів, механізмів та способів розв'язання проблемних питань, пов’язаних з початком курортного сезону та розвитком туризму в області.

За результатами наради були визначені спільні напрями роботи задля проведення на належному рівні курортно-туристичного сезону – 2021 та наголошено на необхідності послідовного й системного виконання Заходів, затверджених Рішенням колегії обласної державної адміністрації від 10.03.2021 № 7.