Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці обстежили каланчацьких таксистів

, опубліковано 27 травня 2021 о 15:45

Сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з заступником начальника відомства Станіславом Хударем провели рейд у районі автостанції селища Каланчак щодо легалізації підприємницької діяльності та ринку пасажирських перевезень.

Під час заходу обстежено 4 суб’єкти господарської діяльності. Жоден із них не мав дозвільних документів на право пасажирських перевезень та реєстраційних документів на провадження підприємницької діяльності.

Інспектори провели роз’яснювальну роботу з перевізниками щодо легалізації ведення бізнесу, доходів, трудових відносин та сплати податкових зобов’язань і внесків.

Аби нелегальні перевізники усвідомили переваги ведення бізнесу в законодавчому полі та привели свою діяльність і документи у відповідність із законодавчими вимогами, податківці надали таксистам два тижні.

Варто зазначити, що переважна більшість підприємців, які надають послуги з перевезення офіційно, обирають спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Тобто сплачують єдиний податок, який є одним із бюджетоутворюючих та в повному обсязі зараховується до місцевого бюджету. У такий спосіб підприємницька спільнота сприяє розвитку та благоустрою громади.

Робота Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі щодо створення рівних умов ведення підприємницької діяльності на Херсонщині та детінізації економіки триває.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».