Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Хорлах податківці інвентаризували об’єкти нерухомості

, опубліковано 28 травня 2021 о 08:30

Вчора податківці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, в рамках проведення курортно-туристичного сезону – 2021, провели інформаційно-роз’яснювальний рейд у селі Хорли.

Під час рейду податківці інвентаризували об’єкти нерухомості, які розташовані по вулицях Жовтневій, Першотравневій, Прикордонній, Радгоспній та Шкільній. Спілкуючись із власниками закладів та їх працівниками, посадовці розповідали про необхідність оформлення нерухомого майна та підприємницької діяльності відповідно до вимог чинного законодавства, офіційні трудові відносини з найманими працівниками, застосування РРО/ПРРО, легалізацію торгівлі підакцизними товарами та належну сплату відповідних податків і зборів.

Особливу увагу інспектори зосереджували на справлянні туристичного збору. Зокрема наголошували, що податкові агенти утримують його під час надання послуг, пов`язаних з тимчасовим проживанням. Сума сплаченого збору зазначається окремим рядком у розрахунковому документі на проживання. Відпочивальники сплачують суму збору авансовим внеском перед розміщенням у місцях проживання податковим агентам, які справляють збір з дотриманням вимог податкового законодавства та рішень відповідних місцевих рад. У місцях проживання туристів розміщують виключно за наявності документа, що підтверджує сплату ними туристичного збору.

Загалом податківці обстежили понад 30 об’єктів нерухомості. Робота в даному напрямку триває.

 

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.