Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели промоакцію на Центральному та Комунальному ринках Херсона

, опубліковано 04 червня 2021 о 15:53

Сьогодні фахівці управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели інформаційно – роз’яснювальний рейд на Центральному та Комунальному ринках обласного центру.

На сьогодні дуже гостро постають питання щодо легалізації підприємницької діяльності, трудових відносин, заробітної плати та сплати в повному обсязі належних платежів. Адже податки, які справляються з доходів бізнесу та заробітної плати, безпосередньо впливають на рівень соціального захисту громадян, розвиток громад і держави в цілому.

Тож під час проведення промоакції податківці роз’яснювали підприємцям вимоги законодавства щодо реєстрації підприємницької діяльності, належного оформлення трудових відносин, а також необхідності сплати податкових платежів та єдиного внеску. Зокрема, інспектори інформували, що преференції для «спрощенців» І групи закінчилися у травні та вже з червня цього року вони сплачуватимуть єдиний податок, а з липня – єдиний внесок, на загальних підставах.

Варто зазначити, що проінспектовано було понад 100 бізнесменів, багато із них не мали документів про офіційну реєстрацію суб’єктами господарювання. Таким нелегалам фахівці податкового відомства надали два тижні для приведення своєї діяльності у відповідність до вимог чинного законодавства.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі закликає представників бізнесу не чекати проведення перевірок, своєчасно й правильно оформлювати найманих працівників і працювати виключно у правовому полі.

Робота у даному напрямку проводитиметься на постійній основі.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.