Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці інспектували ринки Херсона

, опубліковано 08 червня 2021 о 17:19

Щойно фахівці управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з заступником начальника відомства Станіславом Хударем провели виїзну зустріч з бізнесменами, які провадять діяльність на територіях Дніпровського ринку та комунального ринку «Світанок».

Під час заходу інспектори відвідали понад 100 торгових точок. Спілкуючись з бізнесменами, посадовці роз’яснювали вимоги законодавства щодо реєстрації підприємницької діяльності, оформлення трудових відносин, а також необхідності сплати податкових платежів та єдиного внеску. Зокрема, що «спрощенці» І групи з червня цього року сплачуватимуть єдиний податок, а з липня – єдиний внесок, на загальних підставах.

Варто зазначити, що період карантинних обмежень болісно позначився на бізнесовій активності, в тому числі й на підприємцях, які здійснюють свою діяльність на ринках. Водночас з послабленням обмежень така діяльність активізувалася і дуже неприємно констатувати той факт, що деякі бізнесмени тепер свідомо намагаються ухилятися від оподаткування. Такі висновки були зроблені за результатами сьогоднішнього рейду, адже частина торговців закривали свої торгові точки ледь побачивши податківців.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі закликає представників бізнесу не чекати проведення перевірок і працювати виключно у правовому полі.

Робота у даному напрямку триває.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.