Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Великих Копанях підприємці виправили помилки

, опубліковано 10 червня 2021 о 16:54

Сьогодні фахівці управлінь податкового адміністрування фізичних осіб і податкового аудиту, на чолі з заступником начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіславом Хударем, та представники Нацполіції вирішили перевірити результати попередніх виїздів на гуртовому овочевому ринку «Неждана» у Великих Копанях.

Податківці завітали до майже 100 об’єктів торгівлі – ларьків, магазинів, кафе, точок виносної торгівлі, які здійснювали оптову та роздрібну торгівлю овочами, фруктами, продовольчими та промисловими товарами на території ринку. Під час індивідуального спілкування з підприємцями інспектори ще раз нагадали про переваги використання електронних сервісів ДПС, використання РРО/ПРРО, дотримання вимог чинного законодавства щодо легалізації підприємницької діяльності, зайнятості та доходів.

На жаль більшість торговців, що реалізовували плодоовочеву продукцію, не мали при собі підтверджуючих документів про реєстрацію суб’єктами підприємницької діяльності та щодо походження товару. Відсутні були й довідки з сільських рад за ф. № 3ДФ, які б свідчили про наявність у громадян земельних ділянок, при цьому продавці стверджували, що овочі вирощені власноруч на особистих земельних ділянках.

Також інспектори встановили декілька суб’єктів, які здійснювали торгівлю складною побутовою технікою за відсутності РРО/ПРРО. Водночас ці бізнесмени запевнили ревізорів, що вже розпочали процедуру реєстрації касової техніки.

Окрім цього, на території ринку виявлено факт провадження діяльності у сфері громадського харчування без відповідних дозвільних документів. На порушника працівники поліції склали 1 протокол відповідно до ст. 164 КУпАП, який буде передано до суду. За ведення діяльності без легальної реєстрації законодавством передбачено покарання від 17 тис. гривень до 34 тис. гривень.

Варто додати, що такі інформаційно – роз’яснювальні заходи сприяють підвищенню податкової культури населення та збільшенню надходжень до бюджету громади.

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!