Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Клим взяв участь у роботі VІ сесії Херсонської обласної ради VІІІ скликання

, опубліковано 18 червня 2021 о 15:19

Сьогодні розпочала роботу VІ сесія Херсонської обласної ради VІІІ скликання, яка проходить під головуванням Олександра Самойленка. Від Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі участь у засіданні взяв в. о. начальника відомства Ігор Клим.

Під час заходу Ігор Клим доповів про результати роботи ГУ ДПС щодо забезпечення викриття незаконного обігу підакцизних товарів. Зокрема зазначив, що за 5 місяців 2021 року надходження акцизного податку до місцевих бюджетів склали 59,5 млн гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися майже на 3,1 млн гривень або 5,5 %.

Роздрібний ринок області складають 2649 суб’єктів господарювання, які мають 5978 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Станом на 18.06.2021 фахівцями служби проведено 196 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які реалізують підакцизні товари. За результатами таких перевірок встановлено 199 порушень та застосовано майже 2,4 млн гривень фінансових санкцій.

Також в. о. начальника ГУ ДПС звернув увагу на те, що бюджетоутворювальним платежем є податок на доходи фізичних осіб. Майже 90 % обласного бюджету формується за рахунок саме цього податку. Як свідчать аналітичні дані, у більшості підприємств, де засновниками або власниками є депутати, заробітна плата найманих працівників виплачується в мінімально встановленому розмірі або навіть нижче.

Тож, підсумовуючи свою доповідь, Ігор Клим наголосив на необхідності співпраці представників місцевого самоврядування, виконавчої влади та суб’єктів господарювання з метою збільшення надходжень до бюджету та запропонував депутатам показати власний приклад іншим бізнесменам та ініціювати збільшення розміру оплати праці найманим працівникам.