Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вимкнули світло? Як діяти, коли неможлива робота ПРРО?

, опубліковано 07 липня 2021 о 08:15

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників.

При здійсненні господарської діяльності із застосуванням програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) не виключені випадки перебоїв постачання електроенергії. Однак роботу припиняти не обов’язково, оскільки Законом України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) передбачено можливість використання ПРРО в режимі офлайн у випадку відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу, що може тривати не більше 36 годин. У такому випадку необхідно створювати електронні розрахункові документи, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу.

Суб’єкт господарювання може використовувати такі фіскальні номери не більше 168 годин протягом календарного місяця.

Слід звернути увагу, що відповідно до п. 10 статті 5 Закону в разі відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу облік операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та формування розрахункових документів здійснюються в порядку, встановленому Національним банком України.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».