Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Визначення ключових показників – дієвий механізм оцінки роботи державного органу

, опубліковано 07 липня 2021 о 16:08

Сьогодні начальниця управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олеся Кривенко та підлеглі працівники взяли участь у навчанні на тему: «Моніторинг оцінювання результатів службової діяльності в органах Державної податкової служби», яке організовано та проведено Департаментом кадрового забезпечення та розвитку персоналу ДПС за допомогою платформи ZOOM.

Визначення завдань та ключових показників у роботі державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» і «В», застосовуються з метою подальшого проведення щорічного оцінювання службової діяльності. Їх рекомендується визначати індивідуально для кожного державного службовця. При цьому потрібно брати до уваги, що виконання завдання має завершуватися досягненням конкретного результату, визначеної мети.

Кожне завдання державного службовця рекомендується безпосередньо пов’язувати зі стратегічними цілями, пріоритетними завданнями структурного підрозділу та в цілому державного органу, в якому працює державний службовець. При цьому слід враховувати обов’язки, права, повноваження, відповідальність, що покладаються на державного службовця, та визначені в його посадовій інструкції, а також у положеннях про державний орган та відповідний структурний підрозділ.

Проведення моніторингу оцінювання результатів службової діяльності є комплексною системою збору, аналізу і використання даних/інформації про стан досягнення ключових показників кожним державним службовцем. Його метою є відстеження прогресу в виконанні завдань та контролю за їх виконанням, що дозволить покращити роботу державного службовця та органу в цілому.

Правильне визначення ключових показників службової діяльності сприятиме якісному виконанню службових обов’язків та підвищить рівень надання адміністративних послуг платникам податків.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».