Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з аграріями сприяють наповненню бюджетів громад

, опубліковано 08 липня 2021 о 08:15

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжує проводити виїзні зустрічі з сільськогосподарськими товаровиробниками.

Метою цих заходів є упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання аграрного напряму, виявлення не облікованих найманих працівників та легалізація заробітної плати у сільськогосподарському товаровиробництві, а також упорядкування відносин щодо власності земельних ділянок (земельних часток (паїв)) та землекористування.

Під час спілкування податківці інформують селян про необхідність декларування та сплати податків громадянами, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють їх, реалізовуючи зібраний урожай без сплати податків і зборів до бюджету; громадян, які є власниками сільгосптехніки та надають нею послуги з обробітку землі й збирання врожаю, або ж надають її в оренду, не декларуючи отримані доходи; громадян, які надають земельні ділянки (земельні паї) в оренду іншим громадянам, які не зареєстровані як суб’єкти господарювання.

Шановні сільгоспвиробники! Звертаємо вашу увагу на те, що неухильне виконання вимог чинного законодавства, яке регулює земельні відносини, питання оподаткування, оформлення використання та оплати найманої праці, сумлінна сплата податків сприятиме підвищенню рівня життя та соціальних стандартів територіальних громад.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.