Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці перевіряють Рубанівських землекористувачів

, опубліковано 09 липня 2021 о 13:32

Вчора фахівці управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з заступником начальника відомства Станіславом Хударем у рамках Меморандуму про співробітництво та партнерство між ДПС та Держпраці провели зустріч з аграріями, які провадять діяльність на території Рубанівської селищної ради Каховського району.

Бізнесмени для відвідування були обрані не випадково. Так, за результатами аналітичних даних щодо використання земельних ділянок площею понад 60 га податківці виявили землекористувача, який має в обробітку 20 га власної землі та 147 га – орендованої. При цьому латифундист не має офіційного статусу суб’єкта господарювання та ще й використовує працю нелегальних працівників.

Під час рейду посадовці вручили йому припис про необхідність приведення своєї діяльності у відповідність із законодавчими вимогами.

Також, за підсумками аналізу податківці виявили та відвідали ще одного рубанівця, який теж без статусу підприємця обробляє земельну ділянку понад 60 га. За цим фактом було складено акт обстеження та зроблено фотофіксацію посівів з метою залучення аграрія до оподаткування.

Варто відзначити, що аграрії відразу прийняли рішення на користь законодавства та вже сьогодні завітали до Великолепетиської ДПІ, очільниця якої Світлана Маленда детально проінформувала їх з питань реєстрації та оподаткування підприємницької діяльності, і невідкладно юридично узаконили свою діяльність.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що в регіоні триває операція «Урожай». Відтак податківці продовжать проведення моніторингу виплати реальної заробітної плати працівникам, зайнятим у сільському господарстві на всіх етапах виробництва: від посівної кампанії, обробки, збирання врожаю та реалізації сільськогосподарської продукції. Не чекайте перевірок – працюйте у правовому полі!

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».