Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині у 2 бізнесменів виявили 11 нелегальних працівників

, опубліковано 12 липня 2021 о 17:06

У п’ятницю інспекторами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно з фахівцями Головного управління Держпраці в Херсонській області проведено інспекційне відвідування 2 суб’єктів господарювання. Один із них працює у сфері готельного бізнесу, інший – громадського харчування.

Під час рейду посадовці встановили, що готельєр використовував працю 10 офіційно оформлених найманих працівників і 7 осіб, які були допущені до роботи без оформлення трудових відносин нелегалів. На ресторатора працювали 5 офіційно працевлаштованих громадян і 4 без належного оформлення.

За результатами відвідування та для подальшого вжиття заходів на роботодавців складено матеріали про фактичний допуск працівників до роботи без оформлення трудових договорів.

Варто додати, що нелегальну працю дуже часто використовують також під час обробітку землі та збору врожаю. Такі працедавці теж на контролі. Перевіряється також наявність офіційної державної реєстрації як суб’єкта господарювання.

Інспекційна кампанія, націлена на мінімізацію нелегальної праці, триває.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.