Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Херсонщини отримали 2,7 мільярда гривень

, опубліковано 20 липня 2021 о 08:30

Саме така сума податкових платежів надійшла упродовж першого півріччя 2021 року до місцевих бюджетів Херсонщини. Темп росту до фактичних надходжень 2020 року складає 18 %, що дорівнює 413,4 млн гривень додаткових коштів.

Найвагомішим джерелом надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, якого за вказаний період сплачено 1,8 млрд гривень. Цей показник на 21 % або 323,7 млн гривень більший від сплаченого торік.

Також бюджетоформуючим є єдиний податок, якого малий та середній бізнес сплатив 361 млн гривень. При цьому, підприємці збільшили сплату цього податку на 17 % або 36,2 млн гривень, спрямувавши до бюджетів 250,4 млн гривень.

Землевласники та орендарі перерахували до місцевих скарбниць 245,5  млн  гривень плати за землю, з яких 202,9 млн гривень сплатили підприємства, решту 42,6 млн гривень – громадяни.

У вигляді податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, бюджети територіальних громад отримали понад 54,7 млн гривень. Цьогорічний показник на 54 % або майже 19,1 млн гривень перевищує надходження січня – червня 2020 року.

Сплата транспортного податку забезпечила надходження до місцевої скарбниці Херсонщини майже 1,3 млн  гривень.

Варто додати, що значні надходження до місцевих бюджетів забезпечуються завдяки роботі фахівців відомств, які докладають чималі зусилля задля легалізації «тіньових» зарплат та зайнятості населення і проводять активну роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо важливості сплати податкових зобов’язань.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”