Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Залізному Порту виявили порушників

, опубліковано 21 липня 2021 о 08:55

Днями в рамках операції «Курорт – 2021» спеціалісти управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та представники Держпраці проводили чергові виїзні зустрічі з суб’єктами господарювання, які провадять діяльність на території с. Залізний Порт.

Метою цих заходів є не лише роз’яснювальна, а й контрольно – перевірочна робота. В основному податківців цікавить діяльність бізнесменів у сфері ресторанного господарства та торгівлі підакцизними товарами.

Ревізори спілкувалися з підприємцями щодо використання РРО/ПРРО, ліцензування торгівлі підакцизними товарами, дотримання норм податкового, трудового й іншого законодавства.

Під час рейду інспектори виявили, що у 2 підприємців, котрі провадили діяльність у сфері громадського харчування, працювали 8 неоформлених робітників. За кожним фактом складено акти щодо порушення законодавства про працю, матеріали яких вже скеровані до Головного управління Держпраці у Херсонській області для притягнення винних осіб до відповідальності.

Також 3 інших бізнесмени отримали 87 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій за продаж підакцизних товарів без ліцензії.

Нагадуємо: вартість ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями для сіл та селищ складає 500 гривень, а тютюновими виробами, у тому числі рідинами для електронних сигарет, для сіл та селищ складає 250 гривень на кожне місце торгівлі. Термін дії 1 рік, а штрафні санкції за їх відсутність становлять не менше 17 тис. гривень.

Перевірки тривають!

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!