Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині за тиждень власну справу відкрили 145 підприємців

, опубліковано 26 липня 2021 о 16:14

Спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проводять активну роз’яснювальну кампанію в рамках операцій «Урожай» та «Курорт - 2021».

Під час спілкування посадовці наголошують на необхідності офіційного оформлення підприємницької діяльності та трудових відносин з найманими працівниками відповідно до вимог чинного законодавства, а також своєчасній і в повному обсязі сплаті податкових платежів.

Приємно повідомити, що є позитивні результати такої роботи. І їх неможливо було б досягти лише адміністративними методами.

Завдяки якісній роз’яснювальній роботі податківців, бажання розпочати власну справу з травня місяця виявили 2523 платники, які планують здійснювати свою підприємницьку діяльність на території Херсонщини. Із зазначеної кількості 315 платників обліковуються в інших регіонах України й провадять свою діяльність у нас, тому теж зареєструвалися як платники місцевих податків і зборів. Тільки за минулий тиждень офіційний статус фізичної особи – підприємця отримали 145 осіб.

Окрім цього, за неповних три місяці роботодавці подали до податкової служби регіону повідомлення про прийняття на роботу 19 817 працівників, 4479 із них працевлаштовані в курортних зонах. Лише за попередній тиждень офіційне місце роботи отримали 1145 громадян, із них 251 робітник почав працювати в зонах відпочинку Херсонської області.

Нагадаємо, що сплачуючи податкові зобов’язання до бюджету, підприємці гарантують вчасне фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм і виконання зобов’язань місцевої влади перед своїми мешканцями.

Представники бізнесу та населення повинні усвідомити, що добробут та розвиток населених пунктів залежить від кожного з нас.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».