Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення та резерви місцевих бюджетів

, опубліковано 28 липня 2021 о 15:49

Вчора під головуванням першого заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Шибаєва відбулася нарада з питань наповнення місцевого бюджету м. Скадовськ, в якій взяв участь заступник начальника податкового відомства Станіслав Худар.

Під час зустрічі розглядали питання щодо наповнення місцевого бюджету, сплати майнових податків, легалізації підприємницької діяльності та найманої праці, виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету.

Станіслав Худар повідомив пристутнім, що з 1 липня Держпраці та Державна податкова служба розпочали спільне масштабне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

Завдяки вжитим спеціалістами податкового відомства заходам щодо детінізації підприємницької діяльності та усвідомлення суспільством негативних наслідків неофіційної зайнятості, з початку курортного сезону (з травня) суб’єктами підприємницької діяльності зареєструвались 90 гомадян, а 1354 робітники офіційно отримали роботу у м. Скадовськ.

Заступник начальника податкової нагадав, що 2 серпня 2021 року  – граничний строк сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Також наголосив, що одним із резервів наповнення бюджету залишаються майнові податки, тому в цьому напрямку роботи теж необхідно приділяти увагу, зокрема проводити інвентаризацію земельних ділянок та нерухомості.

На засіданні присутні активно обговорювали винесені на розгляд питання, від яких залежить подальший економічний розвиток громади та її фінансова спроможність.

Результатом зустрічі стало спільне напрацювання шляхів співпраці задля збільшення надходжень до бюджету.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!