Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державною підтримкою скористалися 27 платників податків Херсонщини

, опубліковано 29 липня 2021 о 09:03

Штрафні санкції та пеня, пов’язані зі сплатою податкового боргу, не застосовувалися, а нараховані – були відкориговані до нульових показників, по 27 платниках податків Херсонської області.

Можливість це зробити з’явилася після прийняття Закону України від 04.12.2020 № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», яким внесено зміни до розділу ХХ Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

Зокрема, відповідно до п. 23 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ у разі погашення у повному обсязі грошовими коштами платниками податків протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом № 1072 суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 01.11.2020, та за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі, штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу, за заявою платника податків.

За результатами дії зазначеної норми ПКУ бюджет додатково отримав 11,2 млн гривень. По 27 заявам платників податків списано штрафних санкцій і пені, які залишилися несплаченими на дату повної сплати основної суми податкового боргу, що обліковувався станом на 01.11.2020, на загальну суму 1 млн гривень. Також зменшено довідково розрахованих штрафів і скасовано пеню, яка автоматично нарахована після сплати податкового боргу на суму 2,3 млн гривень.

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!