Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонська нерухомість збагатила бюджет на 79 мільйонів гривень

, опубліковано 06 серпня 2021 о 08:43

Упродовж січня – липня 2021 року власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, сплатили до місцевого бюджету Херсонщини 79,1 млн гривень.

Проти аналогічного періоду 2020 року сплачена сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зросла на 24,8 млн гривень або на 45,7%. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Із загальної суми перерахованого податку, 60,3 млн гривень – це внесок юридичних осіб. Решту коштів, а це 18,8 млн гривень, перерахували громадяни – власники нерухомості. При цьому і підприємства, і громадяни збільшили відрахування у порівнянні з показниками попереднього року.

Нагадуємо власникам нерухомого майна регіону, що відповідно до     п. п. 266.10.1 п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

громадянами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення;

юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.