Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Навчайся сам, щоб іншим допомогти!

, опубліковано 09 серпня 2021 о 10:39

З 21 липня 2021 року набув чинності Закон України від 15 червня 2021 року  № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Завдання Державної податкової служби України ˗ докласти всіх зусиль для того, щоб одноразове декларування пройшло на високому рівні і всі бажаючі могли ним скористатися.

З метою якісного адміністрування, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та допомоги платникам податків з питань одноразового декларування, в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та  м. Севастополі організовано внутрішнє економічне навчання.

Основним меседжем під час навчання для працівників відомства були роз’яснення заступника начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску, розгляду звернень платників податків управління податкового адміністрування фізичних осіб Володимира Пасічного, який роз’яснив: що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування; які об’єкти не підпадають під одноразове декларування; які ставки збору; які активи вважаються такими, з яких сплачені податки та інше.

Крім цього, начальниця управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу відомства Олеся Кривенко роз’яснила присутнім основні умови, терміни та порядок проходження нового іспиту для отримання сертифікату про рівень володіння державною мовою, що запроваджено з 16 липня 2021 року. Також начальник сектору з питань запобігання та виявлення корупції Сергій Жевнеров, вкотре зупинився на основних положеннях Закону України «Про запобігання корупції» та акцентував на недопущенні корупційних проявів при виконанні посадових обов’язків в податковій службі.

В цілому навчання пройшло в вигляді конструктивного діалогу, оскільки податківці завжди налаштовані на покращення своїх професійних знань задля якісного виконання поставлених завдань та допомогу платникам податків.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!