Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці за «круглим столом» спілкувалися з аграріями Херсонщини

, опубліковано 02 вересня 2021 о 16:00

Сьогодні у форматі засідання «круглого столу» відбулася спільна зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслава Худара й представників Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення обласної державної адміністрації з головами місцевих осередків громадської організації «Асоціація фермерів і приватних землевласників Херсонської області».

Проведення заходу ініціювали представники фермерських господарств. Метою заходу є надання інформаційно – роз’яснювальної допомоги представникам реального сектору економіки – сільськогосподарським товаровиробникам.

За «круглим столом» сторони обговорювали проблемні питання. Наразі аграрії не лише реалізують зібраний урожай, а й займаються обробкою ґрунту та посівом озимих сільськогосподарських культур. Тож, обговорення питань щодо реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних і зупинення податкових накладних/розрахунків коригування є найбільш актуальними для них.

Зупинились податківці й на особливостях застосування ставок податку на додану вартість для деяких видів сільськогосподарської продукції. Також розглядалися конкретні ситуації, які виникли у фермерів під час практичного застосування норм Податкового кодексу України.

Загалом засідання відбулося у форматі конструктивного діалогу і засвідчило зацікавленість сторін у взаємодії з метою наповнення бюджетів усіх рівнів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».