Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роздрібна торгівля підакцизними товарами додала до бюджету 110 мільйонів гривень

, опубліковано 14 вересня 2021 о 08:36

За інформацією спеціалістів відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі упродовж січня – серпня поточного року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 110 млн гривень у вигляді акцизного податку з реалізації у роздріб алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Надходження перевищили торішній показник на 9 млн гривень або 8,8%.

Найактивніше його сплачували представники бізнесу м. Херсона – 58,7 млн гривень або 53% від загальних надходжень податку по області. Платники акцизу від реалізації м. Нова Каховка займають друге місце, їх внесок до місцевого бюджету склав 20,8 млн гривень. Місцеві бюджети Генічеського, Каховського та Скадовського районів також отримали – 5,1 млн гривень, 3,8 млн гривень та 2,9 млн гривень від роздрібної торгівлі підакцизними товарами відповідно.

Наразі спостерігається позитивна динаміка надходжень від сплати роздрібного акцизу. Цього вдалося досягти завдяки ефективній роботі податківців, спрямованій на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів.

Варто нагадати, що акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизних товарів повністю зараховується до бюджету тієї територіальної громади, де здійснюється торгівля. З цих коштів фінансуються видатки на заклади культури, освіти та медицини, ремонт і будівництво об’єктів інфраструктури тощо.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».