Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спрощенці Новоолександрівської громади сплатили до бюджету майже 2 мільйони гривень

, опубліковано 24 вересня 2021 о 08:32

Протягом січня – серпня 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету Новоолександрівської сільської територіальної громади 1,9  млн  гривень єдиного податку. Про це повідомили фахівці відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Єдиний податок посідає третє місце за обсягом надходжень до місцевого бюджету та складає 15% у загальних доходах громади.

Надалі з цих коштів фінансуватимуться ремонт доріг, потреби шкіл і дитсадків, освітлення вулиць, соціальні програми тощо.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що до реєстру платників єдиного податку вносяться, зокрема, відомості про види господарської діяльності платника єдиного податку.

У разі зміни відомостей, передбачених підпунктами 1 – 5 п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), вносяться зміни до реєстру платників єдиного податку в день подання платником відповідної заяви. При цьому нормами ПКУ не визначені терміни внесення змін до реєстру платників єдиного податку у разі зміни відомостей про види господарської діяльності платника єдиного податку першої – третьої груп.

Для забезпечення відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірної інформації про види господарської діяльності, внесення змін до даних в реєстрі платників єдиного податку щодо видів господарської діяльності платника єдиного податку першої - третьої груп, здійснюються в день подання платником відповідної заяви, тобто в термін, визначений п. 299.8 ст. 299 ПКУ.

Звертаємо увагу, що у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності - п. п. 7 п. п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».