Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий борг: як і де громадянину дізнатися про його наявність чи відсутність?

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 09:00

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує платників податків.

Інформацію про наявність або відсутність податкового боргу фізична особа, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати з Електронного кабінету платника, вхід до якого здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua.

Здійснивши вхід у приватну частину цього сервісу на сторінку «Стан розрахунків з бюджетом» користувач отримує доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). Суми заборгованості перед бюджетом буде позначено червоним кольором.

Звертаємо увагу, що вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Крім того, громадяни мають право звернутися до контролюючого органу з письмовою заявою для проведення звірки даних щодо нарахованої суми транспортного податку, плати за землю чи податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошує, що самостійна та своєчасна сплата узгоджених грошових зобов’язань дозволить уникнути застосування заходів примусового стягнення боргів, збереже платників податків від застосування фінансових санкцій (пені, штрафів), передбачених нормами Податкового кодексу України.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України: https://t.me/tax_gov_ua