Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Влітку бізнесмени отримали вдвічі більше ліцензій

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 10:30

За інформацією фахівців управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під час курортного сезону кількість виданих ліцензій на право торгівлі алкоголем і тютюновими виробами збільшилася удвічі.

Якщо в січні-квітні видано 1832 ліцензії, то за чотири наступні місяці – 3699. Переважна більшість ліцензій – 2378 надає суб’єктам господарювання право реалізувати алкогольні напої, а решта 1321 – торгувати тютюновими виробами.

Таке пожвавлення інтересу до документів на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами є закономірним, адже активізувалися бізнесмени, які мають торгові об’єкти на узбережжі морів.

Позитивна динаміка відстежується й щодо надходжень акцизного податку від роздрібного продажу підакцизних товарів. За 8 місяців цього року до місцевого бюджету Херсонщини його надійшло 110 млн гривень, у тому числі 64 млн гривень – за чотири місяці курортного сезону. Приріст до минулого року складає майже 9 млн гривень.

Варто додати, що саме від сплати податків залежить належне фінансування ремонту чи будівництва у громадах доріг, закладів освіти, охорони здоров’я, культури, реалізація інших інфраструктурних проєктів. Тож Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі закликає представників бізнес-середовища та громадян працювати в правовому полі та відповідально ставитися до процесу сплати податків.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!