Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які документи ФОП надає іншому СГ для уникнення подвійного нарахування ЄВ

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 12:00

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників податків щодо документів, які повинна надати ФОП іншому СГ для уникнення подвійного нарахування ЄВ.

Так, з метою уникнення подвійного нарахування єдиного внеску підприємець, який виконує роботи (надає послуги) відповідно до укладених цивільно-правових договорів, повинен надати суб’єкту господарювання копію документа, що підтверджує його державну реєстрацію (виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, в якій зазначаються основні види діяльності).

Пунктом 4 розд. ІІ Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 № 1162, визначено, що взяття на облік юридичних осіб (їх відокремлених підрозділів) та підприємців, відомості щодо яких містяться в єдиному державному реєстрі, як платників єдиного внеску підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру, яка надсилається (видається) цим юридичним особам (відокремленим підрозділам) та підприємцям у порядку, встановленому Законом України від 15 травня 2003 року № 755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Детально ознайомитися роз’ясненням можна у розділі 201.10 загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!