Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На підтримку української армії платники Херсонщини спрямували майже 295 мільйонів гривень

, опубліковано 20 жовтня 2021 о 11:15

З початку року платники податків Херсонщини спрямували до державного бюджету 294,6 млн гривень військового збору. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, цей показник перевищив минулорічний на майже 60 млн гривень або 25,4%.

Середньомісячні надходження військового збору по області складають 32,7 млн гривень.

Позитивна динаміка надходжень військового збору є віддзеркаленням відповідальності платників податків регіону, що забезпечують системну виплату заробітної плати найманим працівникам, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір.

Нагадуємо, що згідно з нормами Податкового кодексу України, військовий збір утримується із доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, зокрема з суми заробітної плати, іноземних доходів, винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивних доходів, у тому числі, роялті, дивідендів, страхових виплат тощо. Ставка збору становить 1,5 % від об’єкта оподаткування.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.