Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині землевласники та землекористувачі спрямували до місцевих бюджетів майже 585 мільйонів гривень плати за землю

, опубліковано 30 листопада 2021 о 13:53

За січень – жовтень 2021 року власники та користувачі земельних ділянок Херсонщини спрямували до бюджетів громад 584,8 млн гривень плати за землю, що на 7,8% або 42,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це місцевим засобам масової інформації повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим.

Із зазначеної суми майже 350 млн гривень сплатили юридичні особи, а решту 235 млн гривень – громадяни. Найбільші суми надходжень отримали скарбнички Херсонської, Генічеської та Новокаховської міських територіальних громад – 87,7 млн гривень, 54,2 млн гривень та 30,2 млн гривень відповідно.

Нагадаємо, що сплачувати плату за землю зобов’язані власники земельних ділянок – юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до закону набули права власності на землю в Україні, територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно та земельних часток (паїв), а також землекористувачі – юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності, у тому числі на умовах оренди.

 

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.