Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Тіньовики» сплатять 250 тисяч гривень за нелегальний продаж газу

, опубліковано 03 грудня 2021 о 15:00

Фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують роботу щодо припинення нелегального продажу пально-мастильних матеріалів на території  Херсонщини.

За словами в. о.  начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, цього разу «тіньовиків» виявили у Великокопанівській громаді.

Так, податківцям стало відомо, що територією громади курсує автомобіль-цистерна, з якої здійснюється продаж скрапленого газу для населення. Під час проведення фактичної перевірки інспектори встановили, що реалізація газу здійснюється без застосування касової техніки та ліцензії на право торгівлі пальним.

За результатами перевірки до порушників порядку торгівлі пально-мастильними матеріалами будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції на суму 250 тис. гривень.

Очільник податкової служби області наголошує, що продаж пального має здійснюватися із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій та обов’язковим наданням покупцю фіскального касового чека на повну суму покупки. Цей розрахунковий документ захистить вас у разі придбання неякісної продукції. Його достовірність можна перевірити в сервісі ДПС «Електронний кабінет». Для пошуку та перегляду чека необхідно внести відповідні дані.

Якщо система не містить чека або є розбіжності в його даних, то це може свідчити про порушення продавцем вимог законодавства щодо проведення розрахункових операцій. Про такі факти потрібно інформувати Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за телефоном (0552) 42-76-94.

Пам’ятайте: всі суб’єкти господарювання та громадяни зобов’язані сплачувати належні податки. Захистіть себе та легальний бізнес – вимагайте касовий чек у продавця, сплачуючи за товари або послуги.

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України: https://t.me/tax_gov_ua.