Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонському бізнесмену не вдалося заощадити на марках акцизного податку

, опубліковано 09 грудня 2021 о 16:54

У середу інспектори Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на території одного з ТРЦ обласного центру здійснювали заходи щодо контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо застосування РРО та обігу підакцизних товарів.

Під час проведення рейду податківці виявили порушення в одного із підприємців. З-поміж іншого бізнесмен продавав підакцизні товари, а саме тютюнові суміші для куріння кальяну. Зазначені суміші не мали відповідного маркування, тобто не мали марок акцизного податку встановленого зразка.

За встановлене порушення підприємцю доведеться сплатити 17 тисяч гривень штрафних (фінансових) санкцій.

Варто нагадати: в сервісі ДПС «Електронний кабінет» споживачі мають можливість перевірити легальність акцизних марок та походження алкогольних напоїв і тютюнових виробів. У разі виявлення в обігу алкогольних напоїв або тютюнових виробів, маркованих марками акцизного податку, відомості про які відсутні у сервісі, просимо повідомити про це податкову службу в письмовій формі або за телефоном 42-76-05.

Особи, які торгують контрафактом, не тільки обкрадають бюджет, а й нехтують вашим здоров’ям. Не будьте байдужими – споживайте відповідально!

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!